Met bijna 20 jaar ervaring, weten wij hoe we de verbinding kunnen leggen tussen traditionele on-premises infrastructuur en moderne hybrid cloud oplossingen.

Support

Maak direct uw ticket aan via onze ITRP portaal.

Contact gegevens

Fokkerstraat 22a, 3905 KV Veenendaal

sales@xces.nl

+31(0)318 559 370

AI HPE Microsoft

De kracht van hybride cloud en AI

Bij XCES draait het om innovatie, maar altijd met oog voor de realiteit van vandaag. Daarom combineren wij bij XCES de voordelen van moderne technologie met een duurzame aanpak, zoals blijkt uit onze hybride cloudoplossingen op basis van Microsoft Azure Stack HCI en HPE-hardware. Deze oplossingen leveren onze klanten de kracht van de cloud, met de flexibiliteit van on-premises infrastructuur, zonder in te leveren op duurzaamheid.

Waarom kiezen voor hybride cloudoplossingen?

Voor veel organisaties, zoals onze klanten in de maakindustrie, is een hybride cloud de ideale oplossing. Zij wilden snel kunnen opschalen zonder hun eigen datacenters te verzwaren of onnodige kosten te maken. Door een hybride cloudomgeving in te richten, konden we hen helpen om de prestaties van hun workloads te verbeteren, terwijl ze controle hielden over hun lokale infrastructuur en kosten. Met HPE GreenLake, dat op een ‘as-a-service’-model draait, krijgen ze het beste van beide werelden: de flexibiliteit van de cloud en de controle en veiligheid van on-premises oplossingen.

AI als kracht én uitdaging

AI biedt enorme kansen om processen te optimaliseren en te automatiseren, zoals we in veel klantcases zien. Zo hebben we onlangs samen met HPE een project uitgevoerd waarbij AI werd ingezet om workloads in real-time te optimaliseren. Dit leidde tot een daling van het energieverbruik met bijna 20% in een groot datacenter. AI kan de efficiëntie van IT-systemen aanzienlijk verbeteren door bijvoorbeeld het energieverbruik te voorspellen en te reguleren, wat leidt tot lagere kosten én een kleinere ecologische voetafdruk.

Maar er is ook een keerzijde. Het trainen van AI-modellen vergt aanzienlijke computercapaciteit, wat betekent dat AI zelf een grote energieverbruiker kan zijn. Dit creëert een paradox: AI kan helpen energie te besparen, maar kan zelf veel energie opslokken. Bij XCES werken we nauw samen met HPE om dit probleem aan te pakken door gebruik te maken van energie-efficiënte HPE-systemen en slimme AI-implementaties die de energiebalans verbeteren.

Klantcase: AI in de maakindustrie

Een goed voorbeeld van deze paradox zien we bij een van onze klanten in de maakindustrie. Zij wilden AI inzetten om hun productieprocessen te optimaliseren, van ontwerp tot productie. Hoewel dit hun efficiëntie met bijna 30% verbeterde, bleek dat het AI-systeem zelf veel energie verbruikte. Door gebruik te maken van HPE’s energie-efficiënte hardwareoplossingen en slim ontworpen AI-algoritmes, hebben we een balans weten te vinden die het totale energieverbruik significant heeft verlaagd, zonder in te boeten op prestaties.

De toekomst: AI en hybride cloud, slim en duurzaam

Dit soort uitdagingen drijft ons om continu te innoveren. Bij XCES geloven we dat de toekomst ligt in slimme, hybride cloudoplossingen die ook duurzaam zijn. Daarom implementeren we samen met HPE oplossingen zoals GreenLake, die zowel prestaties als duurzaamheid garanderen. Door hybride cloudinfrastructuren te ontwerpen met energie-efficiëntie in het achterhoofd, zorgen we ervoor dat bedrijven kunnen profiteren van de kracht van AI zonder een te grote ecologische voetafdruk achter te laten.

Met HPE GreenLake kunnen onze klanten hun IT-omgeving beheren via een flexibel ‘pay-per-use’-model, waardoor ze alleen betalen voor wat ze gebruiken. Dit zorgt niet alleen voor kostenbesparingen, maar ook voor een meer duurzame IT-strategie. Bovendien helpt GreenLake bedrijven hun workloads te schalen zonder de noodzaak van grote upfront investeringen, wat perfect aansluit bij de wensen van bedrijven die willen groeien op een verantwoorde manier.

Sluit je aan bij onze AI Leadership Roundtable

Ben jij ook bezig met de vraag hoe je AI en hybride cloudoplossingen op een duurzame manier kunt inzetten? Wij nodigen we je graag uit voor onze exclusieve AI Leadership Roundtable in Q1-2025, waar we samen met andere experts verder ingaan op de technische en praktische mogelijkheden van AI en hybride cloudtechnologie. We willen graag onze kennis delen en leren van jouw ervaringen, zodat we samen kunnen bouwen aan een duurzamere technologische toekomst.

Meld je nu aan voor de AI Leadership Roundtable en praat mee over hoe we technologie slimmer én groener kunnen maken.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NL